Corona / Covid-19 Update (14 december)

Corona > Informatie en maatregelen

Corona is onder ons. Dus een veilig medisch onderzoek, daar zorgen we samen voor! Daarom vragen we alle cliënten, bezoekers en begeleiders zich aan de coronaregels te houden. Op deze pagina leest u alles over de algemene corona maatregelen.

Coronavirus & PMO / PAGO

Medisch onderzoeken (PMO/PAGO) gaan door zoals gepland. Als uw operatie of afspraak onverhoopt niet doorgaat, informeren we medewerkers uiterlijk een dag van tevoren.

Anderhalvemeter

Het onderzoek proberen we zo veel mogelijk op anderhalve-meter uit te voeren. Omdat dat niet altijd mogelijk is, draagt de verpleegkundige altijd een mondmasker. Ook worden apparaten ontsmet. Het lichamelijk onderzoek bij de arts komt zo goed als zeker te vervallen.

Mondkapje

Wilt u een mondkapje meenemen en dit opzetten als u naar binnen gaat? Zolang u binnen bent, draagt u het mondkapje. Kunt u om medische redenen geen mondkapje dragen? Neem dan contact met ons op.

Kom alleen

Wij vragen u dringend om alleen te komen, tenzij het echt niet anders kan. Als het nodig is dat u iemand meeneemt naar het onderzoek, dan moet uw begeleider ook onderstaande vragen over corona. En uw begeleider moet natuurlijk ook een mondkapje op!

Corona vragen

Hebt u koorts, hoger dan 38 graden?
Hebt u last van kortademigheid of benauwdheid (bij lichte inspanning)?
Hebt u last van hoesten, neusverkoudheid (snotteren, niezen, loopneus, verstopte neus) of keelpijn?
Hebt u de laatste dagen last van reuk- of smaakverlies?
Hebt u een huisgenoot/partner met corona of die verdacht wordt van corona?
Bent u de afgelopen 10 dagen in contact geweest met iemand die corona heeft?
Bent u de afgelopen 10 dagen in een gebied geweest met een oranje of rood reisadvies?

Beantwoord u één van bovenstaande vragen met “Ja”, dan mag u niet naar het onderzoek komen. Neem contact met ons op voor het maken van een nieuwe afspraak.

Corona handen ontsmetten

PCR-test / Sneltest / Corona antistoffen-test

Wij bieden de mogelijkheid om u (zonder klachten) te laten testen op het coronavirus. Heeft u klachten? Neem dan contact op met de GGD of maak een afspraak via coronatest.nl.

PCR-test Corona

De meest betrouwbare test om aan te tonen of u besmet bent met COVID-19. Onderzoek door middel van een neusswap (staafje in de neus). De uitslag kan ±36 uur op zich laten wachten.

Corona Sneltest

Wij gebruiken de door de Rijksoverheid goedgekeurde sneltest van Abbott (Panbio). Binnen 15 minuten uitslag of u op dit moment besmettelijk bent met COVID-19. Onderzoek door middel van een neusswap (staafje in de neus). De uitslag krijgt u binnen 15 minuten.

Corona Antistoffen test

De COVID-19 antistoffen test is een bloedonderzoek. Onderzoek door middel van een vingerprik of buisjes bloed uit de elleboog (venapunctie). Let op, dit is een antistoffen test (die aan kan tonen of u besmet bent geweest) en géén antigeen test (die aantoont of u nu besmet(telijk) bent).

We gebruiken de Elecsys Anti-SARS-CoV-2 test van Roche met een hoge specificiteit (99,9%) en sensitiviteit (98,8%). Let op, de sensitiviteit neemt af naarmate de besmetting langer geleden is en u minder heftige symptomen heeft gehad.