We hebben uw bericht ontvangen

Home » Contact opnemen? Natuurlijk! We helpen u graag. » We hebben uw bericht ontvangen

We hebben uw bericht ontvangen.

Bedankt voor uw bericht! We proberen uiterlijk binnen 48 uur contact met u op te nemen. Heeft u spoed? Bel dan 020 – 846 1898.

U kunt in de tussentijd de Veelgestelde vragen (FAQ) over het PMO op locatie nalezen, of de Taken van de werkgever en coördinator voor de werkwijze van het PMO. Verder vindt u hieronder de 11 meest voorkomende misverstanden.

11 Misverstanden over PMO

Regelmatig krijgen we vragen over de ‘achterliggende motieven‘ van het PMO. Deze zijn vaak gebaseerd op misverstanden. De belangrijkste 11 hebben we hieronder op een rij gezet.

Het PMO is er ook juist voor jonge werknemers want het draait ook om het gezond houden van de werknemer. Daarnaast kunnen op jonge leeftijd ook ernistige gezondheidsrisico’s aanwezig zijn met het PMO opgespoord kunnen worden.

Als chauffeur, lasser, kantoormedewerker of welke functie u dan ook heeft, loopt u een specifiek risico. Deze risico’s worden per functie uiteengezet en onderzocht. Of het nou gaat om een lichamelijke of geestelijke belasting, dat maakt niet uit.

Enorm veel aandoeningen (waaronder hart- en vaatziekten) zijn goed te voorkomen en preventief te behandelen als u op tijd weet dat er sprake is van een verhoogd risico. Deze risico’s kunnen met een PMO in kaart worden gebracht, zodat u juist gezond blijft!

Uw internist kijkt alleen naar de risico’s van uw suiker, maar niet naar de risico’s van onder andere uw stressvolle werk, fysieke belasting of kwaliteit van uw longen en ogen omdat u met gevaarlijke stoffen werkt. Het PMO richt zich op zowel uw leefstijl als werkomgeving en is in dat kader een vele malen completer dan uw suiker-controle.

Uw werkgever is verplicht u een PMO aan te bieden. Deelname is op volstrekt vrijwillige basis. Indien u vanwege uw beroep een beroepskeuring moet ondergaan, dan kan dit wel verplicht worden gesteld.

Hoe jong of oud u ook bent, deelname aan het PMO is vrijwillig.

Het PMO moet zo vaak worden uitgevoerd als dat de betrokken partijen als verstandig bepalen. Voor de ene organisatie (met weinig risico’s en een gezonde groep werknemers) kan dit eens in de vier jaar zijn. Voor de andere organisatie (met enorm grote risico’s en wellicht een minder gezonde groep werknemers) kan dit eens per jaar zijn.

Een zogenaamde nul-meting kan inderdaad waardevol zijn, zeker ten behoeve van het vergelijken van uitslagen. Als u die nog niet heeft, dan is uw volgende PMO uw nul-meting!
Los van de nul-meting zijn de resultaten van ieder PMO ook direct opvolgbaar. Voor een hoog cholesterol of hoge bloeddruk hoeft u niet een tot vier jaar te wachten alvorens u hier iets aan gaat doen!

Prevenza zal nooit individuele medische gegevens doorspelen aan een derde. Dus ook niet aan:

  • uw werkgever
  • de bedrijfsarts van uw werkgever
  • de afdeling HR / Personeelszaken / Veiligheidsdeskundige
  • uw huisarts
  • of verzekeraar
  • iedere andere persoon dan ú!

Uw werkgever ontvangt alleen een volledig anonieme groepsrapportage om inzicht te krijgen in de algemene gezondheid van het bedrijf.

Het is belangrijk dat u ten eerste zelf aan de slag gaat met uw medische uitslagen. Het is uw lichaam, uw gezondheid en u wilt hoogstwaarschijnlijk vele jaren van uw pensioen willen genieten. Het is nu de tijd om gezond te worden of te blijven.
Ten tweede zal uw werkgever met de anonieme groepsrapportage inzicht krijgen in de grootste gezondheidsrisico’s binnen het bedrijf. Op basis van deze informatie kunnen ‘interventietrajecten’ (gezondheidsprogramma’s) worden ingezet om de medewerkers binnen het bedrijf gezonder te maken of gezond te houden.
Er komt vanuit werkgevers steeds meer aandacht voor duurzame inzetbaarheid en hier is het PMO erg belangrijk voor.

Omdat uw individuele medische gegevens niet bij uw werkgever of bedrijfsarts van uw werkgever terecht komen, kan de werkgever nooit een schifting maken onder het personeel. Het is de bedoeling dat de werkgever inzicht krijg in de algehele gezondheid en dat de werknemers met een verminderde gezondheid zelf aan de slag gaan met hun lichaam en/of geest. Het is belangrijk dat de werknemers bewust worden van hun eigen gezondheid.